woensdag 26 december 2012

Oma's kerstcadeau: slaapkledij voor de kleinkinderen

Net zoals ik een zwak heb voor doosjes, zakjes en alle andere opbergmogelijkheden, heeft mijn ma een zwak voor kapstokken en... pyjama's.
Ze stak al een paar keer door dat de pyjama's van woody toch wel duur zouden uitkomen om aan elk van de vier kleinkinderen één te geven, dus voelde ik haar al komen.
"Moest ik nu de stof betalen, zou jij dan mijn kerstcadeautje voor Emma, Boris, Mathis en Briek maken?"
Met het gedacht hoeveel mijn ma wel doet voor mij (zo hielp ze bv gisterenavond - op kerst - tot 22u mijn huis opkuisen) en alle andere hulp, moest ik niet lang nadenken en ging ik op het voorstel in.

Ik onderschatte het werk wel een beetje, één pyjama gaat vlug, drie pyjama's en één slaapkleedje, waarvan ik drie verschillende patronen moest uittekenen, hmmm, daar ging toch wat meer tijd in dan aanvankelijk gedacht. Maar, het lukte en iedereen was heel content. Hier en daar zal er toch wat vet moeten bijgekweekt worden om de stof wat meer gevuld te krijgen, maar geen probleem, dan gaan de slaapkleren wat langer gebruikt kunnen worden.

Mijn excuses voor de niet zo perfect gelukte foto's, daar zal in de toekomst toch wel wat kennis moeten bijkomen, want foto's nemen en ze bewerken op mijn niet zo beste vriend, de pc, dat is mijn dada nog niet.






Patronen: Ottobre winter 6/2009
Stof: Tricot apen Sjiekebiele
Boordstof: Mekyshop
Bruine tricot: Stoffenstunter en Mekyshop

Mezelf verwennen met... tassen

Wie me kent, weet dat ik een zwak heb voor alles wat met opbergen te maken heeft. Je kunt geen één kast open trekken bij mij zonder dat je er minimun 3 dozen of andere opbergmogelijkheden in terugvindt.
Een uitstap naar bv de ikea is dan ook puur plezier en ontspanning. En ook een confrontatie met mijn portefeuille als ik buitenkom, want alle die goedkope spullen in je kar geven soms toch wel een vertekend beeld bij de kassa...

Dus ga ik proberen om iets spaarzamer door te leven te gaan, ik maak zelf mijn zakken en heb zelfs een super leuk idee voor een volgend project, maar eventjes wachten, het resultaat volgt binnenkort!

Mijn eerste project was: leuk en efficiënt gaan werken.


De bovenste zak is de Menina tas in grootte verdubbeld. Deze tas gebruik ik om mijn picknick, drankje en versnapering mee te nemen.

De onderste zak kwam tot stand door heel toevallig een oude schoudertas van een kledingwinkel weg te gooien. Je kent dat wel he, van die schoudertassen die je in de meeste winkels krijgt. Ik probeerde alle naden los te krijgen en kwam tot verschillende patroondelen. Daarna heb ik de delen wat veranderd, want ik wou graag een stuk toile cirréé aan de onderkant, dit om de stof niet vuil te maken aan de onderkant.
Ik voerde de binnenkant en maakte een compartiment (met de buitenstof) voor een pennenzak en een compartiment voor mijn i pad. Naast de pennenzak is er perfect plaats voor a4 boeken en mappen.




Stof: Helium Petit Pan
Voering: Ikea
Toile cirréé: Sjiekebiele
Knopen: Sjiekebiele
Patroon links: Menina tas verdubbeld
Patroon rechts: eigen patroon


maandag 17 december 2012

Het is officieel... we gaan van start!!

Jaja, het is eindelijk zover, mijn blog gaat van start!
Voor de mensen die me niet kennen, sinds april '12 stikte ik mijn eerste steken met mijn naaimachine. Opgestart door mijn nicht Sylvie en An, lieten de naaikriebels me sindsdien niet meer los. En er staat nog veel op het programma... Maar je kent dat he, dat wijzertje dat niet stil staat... Maar we doen wat we kunnen. Hopelijk kan ik nog veel want ik heb nog een dit-moet-nog-onder-de-kerstboom-geraken-lijstje. Gelukkig sta ik in het onderwijs (leerlingenbegeleidster-opvoedster) en kan ik de laatste daagjes werken op mijn kalender aankruisen.

Hoe vieren we de start van mijn blog?

Natuurlijk! Met een give away! Wanneer ik 50 volgers heb, maak ik één van die 50 volgers blij met een zelfgemaakte etui (foto volgt).

De projecten van de voorbije maanden deel 2

Bedanking juffen...







Inpiratiebron: Elisanna














Mijn grootste uitdaging: een hemdje voor Mathis! Dit modelletje is het befaamde apple patroon van Ottobre.








Kleedje van de workshop bij "gemaakt".










Zwemzak uit gabardine, met applicatie en afgewerkt met toile cirree.



In het onderwijs werken en een eigen gemaakte etui is een must...



Een combinatie van het perenstofje...


De projecten van de voorbije maanden

Pyjama, pyjama aan de wand... welke is de mooiste van mijn hand...

Ik hou van de pyjama's van woody omdat ze kwaliteitsvol zijn, omdat ze origineel zijn en omdat ik dan Emma en Mathis eens gelijk kan kleden... Maar zeg nu zelf, een eigen gemaakte pyjama met de originele stofjes van Sjiekebiele, daar kan toch niets tegen op? Ik concentreerde me vooral op de jongensmodellen, maar na kerst komt het eerste slaapkleedje eraan!

Het giraffenmodelletje met geappliceerde giraf in stof


Broek in nicky velours en leeuwen in tricot


Kleedjes...


















Altijd een lach op het gezicht van Emma :-)



Voor dit kleedje haalde ik mijn inspiratie bij Lovely Mariquita. Dit kleedje werd gemaakt met gabardine, met een bovenstukje van een burda kleedje en de cirkelrok van madama Zsa Zsa. Beiden werden aan elkaar bevestigd met fushia paspel ertussen. Het uiltje maakte het af...


Rokjes...


Rimpelrokje met paspel, blinde rits en verstelbare elastiek. Een toppertje geweest in de zomer!


A-lijntjes voor zowel de mama als de dochter, dit met mijn favoriete stofje: Blossom van Hamburger Liebe.