zondag 8 december 2013

Terwijl we toch mantels aan het maken zijn...

... dacht ik, waarom geen manteltje maken voor mijn zoontje? Ik zie niets liever dan een gelijke mantel voor mijn zoontje en dochterje, maw een gelijke stof met elk een eigen patroon. 

Een jongenspatroon voor een mantel vinden is niet zo evident... Eerst dacht ik om het geteste patroon van IeneMiene te veranderen naar een jongensmodel, maar dat is nog niet van de poes... 
Dan kreeg ik plots het idee om mijn zoontje zijn oude jas - die mooi zit van model, maar niet meer van kwaliteit  - helemaal los te tornen. Dat was ook niet helemaal simpel, een wollen jas lostornen, maar we zijn er geraakt.

Het resultaat is nog niet perfect, maar ik heb een mooie basis om samen met de naailerares dit aan te passen, dit moet zeker lukken.

Wat is er nog niet goed: de schoudernaad is net te laag en de knoopsgaten en knopen staan niet goed (ligt hoofdzakelijk aan de zakken die niet goed gepositioneerd staan). 
Maar dit is een haalbare kaart.

Wordt dus vervolgd!!!































Stof: mantelstof van In den beer te Harelbeke
Patroon: oude jas

De Jackie mantel: een must have patroon!

Me happy, want ik mocht het mantelpatroon van IeneMiene testen. 
En waarom me happy?? 
Omdat het een prachtig patroon is! 
Een elegant, mooi en toch eenvoudig te maken patroon.
Je krijgt er een super uitgebreide en een duidelijke geïllustreerde fotohandleiding bij,
het kan gewoon niet misgaan.

DUS: getest en absoluut goedgekeurd!!

Met een speciale dank aan mijn tante - hobbyfotografe Martine Dubois - voor het maken van de mooie foto's!























De wol, voering en matelasse (voor de binnenkant van de mouwen) komt van in de beer in Harelbeke. 
Het katoentje in de zakken en voor het lusjekomt van van Ella en Basiel.



 


Het patroon is binnenkort verkrijgbaar!!!
Dit vanaf maatje 86 tem maatje 140. 

Andere voorbeelden van de Jackie mantel zijn te bewonderen bij Toertjes&pateekes en Ballétoile.



dinsdag 3 december 2013

Eventjes sentimenteel doen...

Jaren gaan voorbij...
Eens je kinderen hebt gaat dit nog vlugger...

Sinds de geboorte van mijn tweede kindje ben ik bewuster gaan leven en meer gaan genieten. Ik heb 10 maanden genoten van de borstvoeding, heb het mogelijke verlof opgenomen om te genieten van mijn gezin, heb de lerarenopleiding gevolgd en heb zo momenteel een prachtige job als leerlingenbegeleidster en opvoedster op een middelbare school (1ste en 2de middelbaar).

Vandaag zijn er 32 jaren voorbij, 32 jaren met vele ups en wat kleine downs... Momenteel zijn het de beste jaren. Ik heb een mooi gezin, ben gesetteld naar mijn gedacht, heb brave, dankbare en van het leven genietende kindjes, ik geniet met 200% van mijn hobby (naaien, creatief bezig zijn en niet te vegeten, mijn grootste hobby, mijn kids) en kan zelfs sinds dit jaar voor mijn naaiwerk een vast wekelijks moment vrij maken. Mijn man en ik hebben een evenwicht gevonden tussen vrije tijd, gezin en werk. En bovendien, we zijn gezond! Ook dat is de dag van vandaag geen evidentie niet meer.

En sinds vandaag geniet ik nog meer van elke dag. Ik vertrok vandaag niet op boodschappen zoals gepland, maar heb eerst nog mijn ziek zoontje uit zijn bed gehaald bij oma. Had ik dat niet gedaan, dan zat ik hoogst waarschijnlijk midden in de ravage op de autosnelweg (megakettingbotsing). Nu zat ik in de staart van de file en heb er met wat flink remmen en een groot verschot zonder iemand te raken uitgekomen.

Dus, ik kan maar de tip geven: geniet van elke dag!!!

 



Ps, zijn't lievekes op school